Home I  English I  Русский I   Français I  Українська  
ПОДАТИ ЗАЯВУ НА
ВІЗУ ДО ФРАНЦІЇ
В
УКРАЇНІ
ВСЕ ПРО ВІЗИ
Інформація для всіх заявників

Посольство Франції у Києві є компетентним для громадян:

України,
які постійно проживають в Україні (планують проживання протягом щонайменше 6 місяців)


Посольство Франції в Україні не надає візи українським громадянам, які не проживають в Україні постійно. Будь ласка зверніться до Посольства Франції у вашій країні.

Згідно процедури, дата подачі документів має бути призначена впродовж двох тижнів з моменту звернення. В даний момент, термін розгляду заяв складає як мінімум 10 робочих днів.

Паспорт повинен бути дійсним принаймні 3 місяці після запланованого перебування у Франції та повинен мати принаймні 2 вільні сторінки для вклеювання візи та проставлення інших відміток під час подорожі. Якщо такі умови не дотримані, заявнику потрібно отримати новий паспорт до моменту подання заяви на візу.
Будь ласка, зверніть увагу, що термін дії посвідки на проживання іноземних громадян, які проживають на території України і мають намір подавати документи на отримання короткострокової Французької Шенгенської візи, має бути дійсним принаймні ще 3 місяці після запланованої дати повернення до України із Франції.

Зверніть увагу: Паспорт не може бути дійсним більше ніж 10 років. Продовжені паспорти до розгляду не приймаються.

Ви можете подати Ваші документи максимум за 90 днів до запланованої дати поїздки.

Заявникам необхідно особисто бути присутніми у Візовому центрі під час подачі документів. Неповнолітні заявники обов’язково повинні приходити на співбесіду у супроводі одного з батьків/опікуна.

Будь ласка, зауважте, що у разі поїздки неповнолітньої дитини за паспортом одного із батьків, дитина повинна бути вписана до паспорту одного із батьків або ж до паспортів обох батьків. Фото дитини в паспорті батьків / одного із батьків не є обов’язковим для дітей до 5 років і є обов’язковим для дітей, віком від 5 років (5 років і 1 день, наприклад).

Обрана заявником візова категорія повинна відповідати меті поїздки до Франції. Виключно заявник обирає категорію візи - працівники Візового Центру не будуть в змозі Вам допомогти в цьому.

У разі виникнення питань щодо візової заяви Посольство може запросити заявника на співбесіду.

Посольство Франції в Києві повертатиме паспорти з рішенням до Візового Центру у Києві. Заявники повинні вирішити яким чином вони бажають отримати свої паспорти чи документи : або скористатися послугами кур’єра, або забрати їх із Візового Центру в Києві.

Інформація для заявників, що планують подавати документи на отримання короткострокової візи

Заявники також можуть подавати документи на оформлення короткострокових віз до Посольства за попереднім записом, який проводиться через Візовий Центр. Для того, щоб призначити дату подачі документів на короткострокову візу безпосередньо до Посольства, зверніться, будь ласка, до колл-центру.

Інформація для заявників, що планують подавати документи на отримання довгострокової візи

Заяви на оформлення деяких категорій довгострокових віз повинні подаватися безпосередньо до Посольства за попереднім записом, який можна здійснити зателефонувавши до кол-центру.

Починаючи 19-го грудня 2016 року подача документів на такі категорії віз, як Віза О-пер, віза Родича по висхідній лінії, віза Візитера, віза для наукового співробітника та його родичів, буде здійснюватися у Візовому Центрі Франції.

Починаючи з 2-го січня 2015 року заяви на оформлення деяких категорій довгострокових віз, а саме: Студентська віза, Віза з метою Працевлаштування (>90 днів), Віза Чоловіка/Дружини Громадянина Франції, Віза з метою Об’єднання Сім’ї, Віза неповнолітньої дитини чоловіка/дружини громадянина Франції, повинні подаватися до Візового Центру Франціі за попереднім записом (окрім заяв на візу чоловіка/дружини громадянина Франції) , який можна здійснити зателефонувавши до колл-центру.

Будь ласка, зауважте, що починаючи з 2-го січня 2015 року подача документів на довгострокову візу чоловіка/дружини громадянина Франції буде здійснюватися у Візовому Центрі Франції в будь-який робочий день з понеділка по п’ятницю з 08:30 до 14:30 без попереднього запису.


ПРОЦЕС ПОДАЧІ ЗАЯВИ

Крок 1
Підготуйте Вашу анкету та додаткові документи. Скористайтеся сторінкою «Все про візи» та знайдіть всю інформацію стосовно категорії візи, яка Вам потрібна – тут Ви зможете знайти суму консульського збору, перелік необхідних документів, анкети на отримання візи, тощо.

Крок 2
Призначте дату та час подачі документів до Візового центру. Для того щоб подати документи до Візового центру, Вам необхідно попередньо записатися на подачу Записатися на подачу документів Ви можете он-лайн або зателефонувавши до кол-центру. Деталі запису на подачу документів Ви можете знайти на нашому сайті.

Крок 3
Подайте документи до Візового центру: З'явіться до Візового центру в день подачі документів та подайте заповнену анкету та необхідні додаткові документи.

Крок 4
Оплатіть суму: Працівник надасть Вам чек, який Вам необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі.